eduwym logo 200

 

 

Stichting EduWym brengt blijvende veranderingen aan in het leven van kinderen

Hope For The Children (sinds 2021 genaamd Children Care Foundation Africa) is een non-profit organisatie in Amudat district, in het Oosten van Oeganda. De organisatie werd in 2014 opgericht door een groep vrouwelijke lokale vrijwilligers en weldoeners, om te pleiten voor de rechten van kwetsbare en kansarme kinderen en hen onderwijskansen te bieden.

 

Amudat district maakt deel uit van Karamoja, een regio in Oeganda die decennia lang werd geteisterd door vee roof en gewelddadige conflicten. In 2009 maakten de wapens dankzij de overheid plaats voor vrede en veiligheid. De nieuwe stabiele situatie biedt kansen voor de ontwikkeling van de Pokot gemeenschap. Door de afgelegen locatie, het gewelddadige verleden en de traditionele nomadencultuur zijn ontwikkelingscijfers slecht. Zo is 95% van de volwassenen analfabeet en gaat maar één op de vijf kinderen naar school. Ouders hebben geen middelen om schoolgeld te betalen, of doen dit niet door culturele barrières.

 

Door Eduwym kunnen nu kinderen naar de basisschool en naar de middelbare school. We breiden dit graag met uw hulp uit! Uw donatie verandert het leven van een kind, een familie en de gemeenschap!

 

Voor meer informatie over Children Care Foundation Africa klik hier.